За сребролюбците и развратниците в църквата

За сребролюбците и развратниците в църквата
A A+ A++ A

Новият Варненски и Великопреславски митрополит е Знеполският епископ Йоан. Новината, всъщност не е новина, защото изборът беше ясен. Другият кандидат – Мелнишкият епископ Серафим вероятно ще бъде фаворит за неврокопски владика, на мястото на починалия неотдавна митрополит Натанаил, чийто викарен епископ беше именно Серафим.

До тук всичко е нормално, освен един относително дребен факт и това е, че скандалният епископ Борис - игумен на Бачковския манастир, заради който предният избор беше касиран от Светия Синод, на предварителните избори за определяне на двамата достоизбираеми епископи, отпадна, но то стана само с два гласа. Това показва, че раковото образование в църквата ни, което въобще допусна такъв свещенослужител до кандидат за митрополитска корона, все още е твърде опасно и действа зловредно срещу вярата и църквата.

Нека да му е честито на новия митрополит Йоан, но и нека да знае, че от тук нататък и на него, като един от епархийските архиереи в Светия Синод на БПЦ, му се вменява по естествен начин задължението да пази църквата ни от попълзновенията на нечестиви хора, сребролюбци и най-вече развратници.

След настоящия избор на митрополит на Варна, остава да бъдат избрани още нов Американски, Русенски и Неврокопски владика. Или иначе казано – борбата продължава и е все по-безмилостно жестока!

#Йоан #Борис #БПЦ #синод #метрополит #архиереи #владика #Натанаил #Серафим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"