Местан: Евроизборите ще покажат легитимността на правителството

Местан: Евроизборите ще покажат легитимността на правителството
„Атака” не е част от управляващото мнозинство, въпреки ролята си за осигуряване на кворума“, добави Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Няма смисъл да мерим политическата си тежест с митинги и контрамитинги, протести и конпрапротести. Изборите за Европейски парламент ще имат пряко вътрешнополитическо измерение, те ще покажат доколко реално легитимна е властта на кабинета „Орешарски”, заяви пред „Дарик“ председателят на ДПС Лютви Местан.

Според Местан, ако двете партии, които стоят зад кабинета „Орешарски”, спечелят тези европейски избори, „това би означавало категорично прелегитимиране на една проблематична от гледна точка на съотношението на силите в 42-рото Народно събрание власт“.

„Атака” не е част от управляващото мнозинство, въпреки ролята си за осигуряване на кворума“, добави той.

Председателят на ДПС призна, че по определени теми партията му не е на едно мнение с коалиционния си партньор БСП, но няма разминаване с важните приоритети от програмата на кабинета.

По думите му казусът „Бисеров” показва променената политическа среда в България.

„ДПС дори не направи опит да прикрие или покрие случая, а каза, че казусът е в ръцете на Прокуратурата. Това вече не са „герберските времена”, когато под ударите на закона попадаха избирателно само политическите опоненти на Борисов и Цветанов“, посочи Местан.

„При днешното управление законът ще се прилага с еднаква сила спрямо всеки - и към представители на опозицията, и към представители на управляващото мнозинство”, обясни лидерът на ДПС.

#Лютви Местан #ДПС #избори #Европейски парламент #БСП #ДПС #"Атака"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници