Кражбите на жп съоръжения да се гледат като терористичен акт

Кражбите на жп съоръжения да се гледат като терористичен акт
Предложението цели да се увеличи размерът на наказанието на извършителите на такъв вид престъпления.
A A+ A++ A

Национална компания „Железопътни превози“ предложи кражбите на съоръжения и апаратура от железопътната инфраструктура да се класифицират като терористичен акт, тъй като застрашават живота и здравето на пътниците и нарушават дейността на компанията, съобщи главният ревизор по безопасността НКЖП инж. Бисер Минчев.

Предложението цели да се увеличи размерът на наказанието на извършителите на такъв вид престъпления, което от своя страна ще има превантивен ефект за намаляване на посегателствата върху елементи от железопътната инфраструктура.

„За всяка кражба Компанията подава заявителски материал в съответното районно управление на „Транспортна полиция”. Обсъждат се съвместни мерки с МВР за повишаване на контрола върху произхода на изкупуваните материали от пунктовете за вторични суровини и засилване на присъствието на органите на МВР в рисковите райони“, посочи инж. Минчев.

Той добави, че най-критичните места се охраняват.

„Наред с това, търсим алтернативни решения, като въвеждане на системи за видеонаблюдение, ограждане на железния път и прилежащите съоръжения, подмяна на медните проводници с оптични и стоманени“, отбеляза инж. Бисер Минчев, предава „Фокус“.

#кражби #терористичен акт #Бисер Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"