Рашкови съдят хората от Катуница за расизъм

Рашкови съдят хората от Катуница за расизъм
Снимка: dariknews, Архив
A A+ A++ A

Дела за дискриминация и насаждане на етническа омраза срещу хората от Катуница ще заведе през следващата седмица единият от адвокатите на фамилия Рашкови - Васил Марков.

По думите му много жители на селото в изказвания пред медиите са обиждали клиентите му с изказвания от рода: „Тези мръсни цигани, няма да допуснем да се върнат в селото, ще ги убием", като тези изявления са в най-гледаното и слушано ефирно време, съобщи Дарик радио.

Това, според Марков, е проява на расизъм и той смята да подведе под отговорност авторите на подобни изявления.

„Централната власт реши да ликвидира семейство Рашкови, но нека да го правят на базата на закона. Те са обречени.", каза още Васил Марков. Според него в страната има толкова много расисти, колкото никъде по света.

Адвокат Васил Марков представляваше защитата и на дъщерята на Кирил Рашков -Събка, която бе осъдена на две години условно и 10 хиляди лева глоба.

На нея са й повдигнати обвинения за това, че е държала в дома си археологически обекти, неидентифицирани и нерегистрирани по реда на закона.

Според Марков Събка Рашкова не разбира от иманярство и антики. Скъпоценоностите са й завещани от покойния й брат Иван Рашков.

По думите на адвоката Събка е щастлива и благодарна, че предметите, които са отнети в полза на държавата, ще радват посетителите на пловдивски музей.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »