Янукович: Западът да не се бърка в делата на Украйна

Янукович: Западът да не се бърка в делата на Украйна
Протестите в Киев не стихват. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украинският президент Виктор Янукович призова западните политици да не се бъркат в делата на неговата държава по време на пресконференция, на която разясни сключените преди два дни споразумения с Русия, предаде Би Ти Ви.

Янукович се опита да успокои страстите с изявлението, че новият договор за газа и кредитът от 15 милиарда долара не противоречат на възможностите за интеграция в Европейския съюз. Той подчерта, че компромисът е взаимен - Украйна ще купува повече руски газ, а „Газпром” ще намали цената чувствително.

„Ние ще продължим да работим с МВФ, но заемът, който получихме от Русия, е несъмнено много благоприятен за нас. Русия не е поставяла никакви условия пред нас. Те получават 5% лихва и са доволни. Разбира се, такива решения не се вземат без политическа воля”, обясни държавният глава.

Почти по същото време редовната си годишна пресконференция даде и руският президент. Владимир Путин нарече Украйна „братска страна" и обясни, че дълг на Русия е да подкрепи украинския народ в тази сложна ситуация.

#Виктор Янукович #Янукович #Владимир Путин #Русия #Украйна #МВФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници