Евродепутати питат България: Защо Сидеров не е разследван?

Евродепутати питат България: Защо Сидеров не е разследван?
Снимка: www.europe.bg
A A+ A++ A

Депутати от всички групи в Европейския парламент питат в писмо българските институции за изнесени данни за подписани записи на заповеди от кандидат-депутати на „Атака“ през 2009 г., съобщи пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев, цитиран от БТА.

Писмото е от всички групи в ЕП, носи дата 11 декември 2013 г., уточни той. Освен до председателя на парламента Михаил Миков, главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Пламен Орешарски, министъра на правосъдието Зинаида Златанова, адресат са и председателят на ЕП Мартин Шулц, на ЕК - Жозе Барозу, Вивиан Рединг - еврокомисар по правосъдие.

„Тонът на писмото е изключително остър и се казва, че такива практики застрашават сигурността не само на България, но и на ЕС като цяло и ако продължават да се толерират такива опити за манипулиране, е голяма опасността България да се превърне в третокласен член на ЕС“, обясни Главчев.

В писмо до лидера на ПЕС Сергей Станишев евродепутатите питали защо той не е взел отношение по изнесените факти, както и защо прокуратурата не е провела достатъчно задълбочено предварително производство, и защо е прекратила такова на основание, че не е реализирана подписаната гаранция.

„Те задават въпроса не е ли най-голямото престъпление възможността за манипулиране на демокрацията, ако съществуват такива подписани документи“, подчерта Димитър Главчев.

#ЕП #ЕС #Атака #Волен Сидеров #Димитър Главчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"