Билка може да убие 98% от раковите клетки

Билка може да убие 98% от раковите клетки
A A+ A++ A

Учените непрекъснато се опитват да намерят препарати, които най-накрая ще сложат край на рака. Един от работещите варианти е билка, която само за 16 часа може да убие дори до 98% от клетките на рака, съобщава chronicle.bg.

Според изследвания, публикувани в Life Science, артемизининът, производен от билката Sweet wormwood или Artemisia Annua, което в буквален превод от английски означава „сладък пелин“, е бил използван и в китайската медицина и същият може да убие 98% от клетките на рака на гърдата за по-малко от 16 часа.

Ако се използва само билката, тя предизвиква 28-процентно намаляване на клетките на рака на гърдата, но в комбинация с желязо, Artemisia Annua успешно „изтрива“ рака почти изцяло.

Артемизининът в миналото е бил използван като мощно антималарийно средство, но сега е доказано, че това лекарство е ефективно и срещу рака. Когато при провеждане на проучването е било добавено и желязо, което често се натрупва в тъканите на гърдите, особено в клетките, заразени с рак, артемизининът избирателно напада „лошите“ клетки, докато останалите оставя недокоснати.

Френският производител на лекарства Sanofi съобщи, че очаква производство от 50 до 60 тона артемизинин всяка година, надявайки се, че ще отговори на търсенето на световния пазар.

#рак #клетки #желязо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници