„Галатасарай” дава на Бербо 11 млн. евро за три години

„Галатасарай” дава на Бербо 11 млн. евро за три години
Ако българинът се договори с турците, той ще получи 1.5 млн. евро на ръка при подписването на договора си, а в следващите три години ще взема по 3.5 милиона евро на сезон. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на „Галатасарай“ води усилени преговори за предварителен договор с Димитър Бербатов, който да премине в Турция през лятото и да подпише договор за три години, съобщава вестник Fotomaç.

Турският гранд обещаваше привличането на българина от „Манчестър Юнайтед“ и през зимата, но тогава за разочарование на феновете си се провали с опитите си, пише още изданието, цитирано от БГНЕС.

Президентът на „Галатасарай“ Юнал Айсал обаче е решен на нова офанзива за Берба и е дал заповед на подчинените си да започнат преговори с представителите на нападателя за предварителен договор, който да влезе в сила от лятото.

Според турския вестник Бербатов, който поне за момента има договор с „Юнайтед“ до лятото, е отговорил положително на запитването на „Галатасарай“.

Ако българинът се договори с турците, той ще получи 1.5 млн. евро на ръка при подписването на договора си, а в следващите три години ще взема по 3.5 милиона евро на сезон.

Треньорът на „Галатасарай“ Фатих Терим също е дал благословията си за привличането на футболиста на „Юнайтед“.

Английският тим от своя страна обеща да удължи с един сезон контракта на Берба до лятото на сезон 2012/2013. Това официално трябва да се случи през следващия месец.

Съвсем друг слух пък долита от италианските медии. Според тях генералният директор на „Рома“ Франко Балдини е направил българина основната си трансферна цел.

Според журналистите на Ботуша, „Рома“ са се примирили с новината, че Бербатов ще преподпише с „Юнайтед“, но за сметка на това са готови да го вземат през лятото срещу 10 млн. евро.

#Димитър Бербатов #Галатасарай #Манчестър Юнайтед #Бербо #Турция #Юнал Айсал #Фатих Терим #треньор #Рома #Ботуша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"