„Галъп“: Бареков мери ръст с „Атака“

„Галъп“: Бареков мери ръст с „Атака“
Увеличават се шансовете и на новата формация на Николай Бареков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Увеличават се шансовете и на новата формация на Николай Бареков. Движението на Бареков продължава да се утвърждава и мери ръст с „Атака“ и НФСБ, показва редовното изследване на „Галъп интернешънъл“, проведено от 28 ноември до 5 декември.

Засега не се потвърждава хипотезата за видимо повишаване на електоралния потенциал на националистическите формации. Изследването обаче беше проведено преди последните скандали.

Друга тема, която вълнува обществото, е за бежанците. Малко под една трета смятат, че България не трябва да приема бежанци от Сирия и трябва да изгони всички, които вече са влезли. 43% се съгласяват с мнението, че България като държава трябва да помага на бежанците, защото те се спасяват от военен конфликт.

Обществото като цяло е останало с положително впечатление от видяното и от двете непосредствени страни на протеста - протестиращи и полиция. Близо половината от запитаните оценяват като цяло действията на полицията като нормални и в рамките на закона. Над две пети от запитаните оценяват по този начин и действията на протестиращите.

На противоположното мнение и в двата случая са около една четвърт. Както може да се очаква, електоратите на двете основни партии са на противоположни мнения.

#Николай Бареков #Галъп #Атака #НФСБ #бежанците #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници