Обвиниха Аладин в опит за умишлено убийство

Обвиниха  Аладин в опит за умишлено убийство
Разследването срещу Бин Аладин и Александър Симеонов е продължило 1 месец и 11 дни, в хода на което са били разпитани 32 свидетели. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След почти месец разследване Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт за опит за умишлено убийство срещу алжиреца Салахедин бин Аладин, станал известен с нападението си над 20-годишната продавачка в денонощен магазин Виктория на 2 ноември.

Бин Аладин е обвинен в редица тежки престъпления.

На 27 май в София, на ул. „Вашингтон“, близо до Централните хали, алжирецът нанесъл няколко удара с нож по тялото на Тихомир Владимиров, причинявайки му четири рани – в коремната и гръдната кухина и на шията.

Наръгванията в черния дроб и дясната външна артерия на Владимиров са довели до опасност за живота му, като само благодарение на намесата на спешна медицинска помощ той е бил спасен.

На 1 ноември, около 00:30 часа, на ул. "Пиротска" в София Салахедин Бин Аладин отнел движими вещи на стойност 566 лв. от Радосвета Драгева, като деянието е било извършено чрез употреба на сила и заплаха – Радосвета е била порязана около шията.

На 2 ноември 2013 г., около 01:30 часа, на ул. „Трапезица“ в столицата алжирецът опитал да отнеме мобилните телефони на трима души на обща стойност 480 лв.

Нападателят ги заплашил с нож и наранил един от тях.

Той не успял да довърши престъплението, тъй като трите жертви на атаката се самоотбранявали.

На 2 ноември, около 02:00 часа, на ул. „Пиротска“, отново в София, Бин Аладин ограбил магазин за алкохол и цигари, задигайки вещи на стойност 444 лв. от продавачката Виктория Христова.

Престъпникът заплашил и употребил сила срещу Виктория, нанасяйки й множество удари с нож по главата, шията, гърба и ръцете, които довели до остра кръвозагуба и опасност за живота й. Грабежът е бил придружен с опит за убийство на момичето.

Към момента Салахедин бин Аладин е задържан под стража.

В хода на разследването срещу него са събрани доказателства и срещу Александър Росенов Симеонов, на когото е повдигнато обвинение за лично укривателство.

Симеонов е предаден на съд за това, че е спомогнал на Бин Аладин да избегне наказателно преследване.

Той изхвърлил дрехите, с които бил облечен алжирецът, укрил го в домове на свои познати в София и Пловдив, изхвърлил телефона, върху който имало следи от извършеното престъпление.

Спрямо Симеонов е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването срещу Бин Аладин и Александър Симеонов е продължило 1 месец и 11 дни, в хода на което са били разпитани 32 свидетели.

Били са изготвени 9 експертизи от 22 вещи лица, съобщава „Фокус“.

#Салахедин бин Аладин #опит за убийство #нелегални имигранти #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници