Връщаме 3,4 млн. лева на Брюксел

Връщаме 3,4 млн. лева на Брюксел
При проверка през 2012 г. са установени още три порочни рекламни договора на обща стойност над 3 млн. лв.Снимка: de.wikipedia.org
A A+ A++ A

България ще трябва да връща 3,4 милиона лева на Брюксел, заради договори, сключени по времето на земеделския министър Мирослав Найденов. Нарушени са правилата за обществените поръчки и за конфликт на интереси. Става дума само за 4 договора, като проверката продължава, съобщава в. "Сега".

Това може да не е окончателната санкция, тъй като в момента прокуратурата проверява всички медийни договори от началото на програмния период през 2008 г. до момента и ЕК все още чака отговор има ли и други нарушения.

Първият от порочните договори е за 155 668 евро и е за създаване на цялостна концепция за информационна кампания по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). ЕК е решила, че фирмата победител - "Д енд Д - Агенция за проучване и връзки с обществеността" изобщо не е трябвало да бъде допускана до конкурса заради конфликт на интереси.

При проверка през 2012 г. са установени още три порочни рекламни договора на обща стойност над 3 млн. лв. Най-големият от тях е за 1.8 млн. лв. и е сключен с "Арчър Айдиас".

#Мирослав Найденов #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"