Как се качва мускулна маса

Как се качва мускулна маса
A A+ A++ A

Доброто хранене е от изключително значение за постигането на ефективност при трениривките. Обръщайте внимание колко калории дневно консумирате, след което прибавете още 500 към дневната сума калории и започнете да се храните ежедневно по този начин.

Тези, които се стремят към повишаване на телесната маса, трябва да намалят кардиотрениривките. 30 минути за аеробна тренировка са повече от достатъчни. Специалистите съветват, че ако искате да изчистите тялото си от мазнини и в същото време да качите мускулна маса, е добре да включите в седмичната си програма 3 кардиотренировки, всяка по 30 минути, в която редувате бързо и бавно бягане.

Добри резултати се постигат, когато броят на повторенията в една серия е по-малък. Тренировките не трябва да са много продължителни – смята се, че 45 минути е идеалното време за тренировка.

Най-добри резултати има, когато тренирате по индивидуално изработена програма, в която е обърнато внимание на отделните мускулни групи. Попитайте за упражненията, които натоварват няколко мускула едновременно.

Не забравяйте упражненията за гъвкавост – разтягането преди тренировка, регулярните масажи, те ще ви предпазят от контузии и ще подпомогнат възстановителните процеси, протичащи в организма.

Яжте редовно. 5-6 хранения с по-малко количество храна имат предимство пред трикратното хранене. Когато редовно приемаме храна, тялото ни има градивни елементи за изграждане на мускулна маса, а метаболизмът функционира по-добре и гори натрупаните мазнини.

Обръщайте внимание на цялото тяло. Не акцентирайте само върху определени „желани“ мускулни групи, а развивайте тялото си хармонично.

Пийте шейкове. Идеално допълнение към ежедневния ви режим на хранене и спортуване са шейковете.

Оставяйте си достатъчно време за почивка и възстановяване.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"