Германският министър на отбраната – майка на 7 деца

Германският министър на отбраната – майка на 7 деца
Урсула фон дер Лайен. Снимка: AXEL SCHMIDT/AFP
A A+ A++ A

За първи път в германско правителство ще има министър с имиграционни корени и потекло. Родената в Хамбург в семейство на имигранти от Турция Айдан Йозогуш ще е новият министър по въпросите на имиграцията, бежанците и интеграцията, предаде БНР.

46-годишната Йозогуш е от квотата на Социалдемокртическата партия, от 2011 година е един от заместник-председателите й.

Като най-голяма изненада се приема и коментира назначаването на 55-годишната Урсула фон дер Лайен за министър на отбраната. За първи път в историята на Германия военният министър ще е жена. Майка на 7 деца и министър на три министерства досега от 2009 година, Фон дер Лайен призна още снощи в най-гледаното политическо ток шоу, че се хвърля с главата надолу в много непозната за нея сфера. Тя обаче смята, че Бундесверът трябва да се превърне в един от най-атрактивните работодатели в Германия, наред с всички останали функции, които има за защита на държавата.

Медиите в Германия коментират, че на спряганата за много възможен партиен наследник на Ангела Меркел е дадено поредното изпитание – Херкулесови военни задачи, поверени на крехкия, но с твърда ръка бъдещ министър на отбраната.

#Турция #Германия #Урсула фон дер Лайен #Бундесвера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »