Работниците в „Ремотекс“ обезверени – настояват за среща с министри

Работниците в „Ремотекс“ обезверени – настояват за среща с министри
Работещите в „Ремотекс–Раднево“ ЕАД протестират повече от 25 дни, заради неизплатени трудови възнаграждения от 10 месеца. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работниците от „Ремотекс–Раднево“, са изпратили писмо до министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов, в което настояват за незабавна среща с тях в завода.

Писмото е било адресирано и до президента на КНСБ и всички медии в България

„Нашият завод - не сме се объркали и не преувеличаваме, защото този завод е построен в далечната 1966 г. на миналия век със средства от общия труд на нашите родители и деди. Те построиха за България едно от най-големите ремонтно-възстановителни предприятия за ремонт на тежко миннодобивно, транспортно и енергетично оборудване и производство на резервни части. В този завод повечето от нас постъпиха като младежи. Тук създадохме семейства. Тук посивяхме - тук остаряхме. Някои от нас твърде рано, работейки в това предприятие, приключиха житейския си път и ни напуснаха завинаги. Сега наблюдават от некролозите пред завода нашето безпаричие, унижение и безверие“, пишат служители на „Ремотекс“.

„Безверие не само към собственика - експлоататор Сабин Спахиев. Безверие и към нашата държава, защото и тя като нас в момента е поставена в унизителната ситуация на безпомощност пред един мародер, който получи като подарък от държавата нашия завод и нашия живот. Той успя да го съсипе през годините и да ни изкара на улицата“, се казва в писмото.

„Нашите представители, които участваха в двете срещи с Комисията по социална политика в Парламента, ни увериха, че имаме основание да разчитаме на Вас. За съжаление, кметът ни излъга. Областният управител отказа да приеме Декларацията ни от 10 декември 2013 г. с ясни и конкретни искания, едно от които касае точно собствеността на предприятието“, посочват работниците.

„Вярваме във Вас, че няма да се откажете от позициите си, споделени в Социалната комисия в НС, и предприятието ще успее да се върне там, където е било и където му е мястото. При ясни и конкретни правила да обслужва огромния комплекс „Марица-изток”, който е от стратегическо значение за икономиката и енергетиката в нашата държава и за енергийната независимост и сигурност на България“, пише още в писмото на служителите от „Ремотекс“.

Работещите в „Ремотекс–Раднево“ ЕАД протестират повече от 25 дни заради неизплатени трудови възнаграждения от 10 месеца.

#Ремотекс #Раднево #неизплатени заплати #Драгомир Стойнев #Хасан Адемов #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"