И Маккартни със звезда на Алеята на славата

И Маккартни със звезда на Алеята на славата
Звездата на Маккартни е разположена срещу сградата на „Кепитъл рекърдс“ до звездите на бившите му колеги Джон Ленън, Джордж Харисън и Ринго Стар. Снимка: swtor-provider.com
A A+ A++ A

Пол Маккартни стана вчера последният член от легендарната група „Бийтълс“, който се сдоби със своя звезда на холивудската Алея на славата.

Церемонията в Лос Анджелис се състоя точно на 48-ата годишнина от пристигането на легендарната ливърпулска четворка в САЩ на 9 февруари 1964 г. за първото им турне, съобщиха БТА и bTV.

„Ако се върнем назад, когато бяхме деца в Ливърпул и слушахме Бъди Холи и всички велики на рокендрола, никога не съм си помислял, че ще дойде ден, когато ще имам своя звезда на холивудската Алея на славата“, каза 69-годишният Маккартни.

Звездата му е разположена срещу сградата на „Кепитъл рекърдс“ до звездите на бившите му колеги Джон Ленън, Джордж Харисън и Ринго Стар.

„Бийтълс“ се сдобиха със звезда като група през 1998 г., над 25 години след своята раздяла. Ленън и Харисън получиха звезди на алеята години след като починаха през 1980 и 2001 г. съответно. През 2010 г. Стар също получи индивидуална звезда.

Днес Пол Маккартни ще бъде удостоен и с наградата „Човек на годината“ на Фондацията „МюзиКеърс“ към Звукозаписната академия на САЩ, а утре ще свири на шоуто за връчване на наградите „Грами“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »