Кобрата: Удрях тежко, рязко и Ейбъл не издържа

Кобрата: Удрях тежко, рязко и Ейбъл не издържа
A A+ A++ A

Интерконтиненталният шампион на IBF (Международната боксова федерация) Кубрат Пулев сподели, че въпреки категоричната си победа срещу Джоуи Ейбъл не се е чувствал особено комофортно срещу американеца заради обратния му гард.

След серия от тежки удари в тялото и няколко нокдауна противникът на Кобрата се отказа след края на четвъртия рунд в мача, който се игра в Нойбрандербург, Германия.

Българинът разкри, че до чакания от всички двубой с шампиона в тежка категория Владимир Кличко най-вероятно ще има още един двубой, като същото важи и за украинеца.

„Много поздрави на цяла България от мен. Искам да благодаря на всички хора, които вярваха в мен, на публиката в залата и особено на българската публика, защото бяха много и ме подкрепяха; искам да благодаря и на моя екип и на брат ми. Щастлив съм за тази победа, но не ми беше много комфортно, защото не успях да се подготвя за този съперник", коментира Пулев в ефира на "Диема" след мача.

„Не се чувствах много уверен и много оправдан срещу противник с обратен гард. Нормално, имах пропуски, бях малко вдървен в първите рундове, но това исках – да не ме пипа, да не ме докосва. Ударите ми бяха много тежки и резки и той не издържа."

„Не бива да забравяме, че в професионалния бокс номерата също ги има. Съдията беше американец, така че може би всяко мое падане ще бъде отброявано като нокдаун. Не знам какво стана в онази ситуация, залитнах малко, а Ейбъл не ме и закачи", допълни Кобрата по повод изненадващия нокдаун, който му бе отброен в четвъртия рунд.

„Мисля, че преди Кличко ми предстои още един двубой. Владимир ще защитава една от титлите си в друга версия. Живот и здраве, догодина преди неговия двубой ще се подготвя много по-добре и дано да няма такива номера, да се сменят противниците."

#Джоуи Ейбъл #Кубрат Пулев #Владимир Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници