Манолова: Предизвикателството пред властта е да не допусне протести

Манолова: Предизвикателството пред властта е да не допусне протести
"Защо пътуването на "Атака" до Куба е било точно по време на приемането на държавния бюджет. Аз не го приемам това", посочи Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Истинското предизвикателство пред управляващите ще бъде да не допуснат социални протести", заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

Манолова посочи, че "повече почва за протести няма".

Тя коментира и ситуацията в ГЕРБ.

„В партията на Борисов няма кауза – това е формация на властта на всяка цена. Затова тепърва ще се отцепват още депутати“, каза зам.-председателят на НС.

Манолова смята, че е въпрос на време кога ГЕРБ ще започне да се рони.

"Това е партия на властта – когато стана ясно, че предсрочните избори няма да са скоро, ако изобщо има такива, нормално беше интересите на отделни депутати да се изместят. Тази парламентарна група е под контрол и действа по заповед – "влез-излез", коментира тя.

"Двамата отцепници от ГЕРБ обаче не променят ситуацията в парламента. Ако трябва да съм честна, това НС има проблем с кворума, но тези двама души няма да го променят", каза още Манолова.

Зам.-председателят на парламента коментира и скандалите около скъпите пътувания на Волен Сидеров и определи темата като "истеризирана".

"Не е нормално 5 дни медиите денонощно да се занимават с тази тема. Има два важни въпроса – първо, с какви пари са пътували тези депутати на "Атака". Води се счетоводство от всяка партия – няма как това да не може да се установи. Сметната палата може да го провери. И второ – защо пътуването им до Куба е било точно по време на приемането на държавния бюджет. Аз не го приемам това", посочи Манолова.

Тя добави, че не "Атака", а ГЕРБ са направили всичко възможно този бюджет да не бъде приет, чрез процедурни хватки.

#Мая Манолова #ГЕРБ #"Атака" #Волен Сидеров #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"