Пункт за опасни отпадъци в София

Пункт за опасни отпадъци в София
От 12 януари работи универсален телефонен номер 0700 11 750, на който се приемат заявки за предаване на опасни отпадъци от домовете и в съответните пунктове по график. Снимка: Монитор
A A+ A++ A

Столична община започва прилагането на нова система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

Системата включва приемане на място при притежателя на отпадъка или в Мобилен събирателен пункт, осигуряване на транспорт и опаковка за безопасно транспортиране, последващо третиране и обезвреждане, предаде bTV.

Кметът на София Йорданка Фандъкова открива днес първия Мобилен събирателен пункт, който е разположен на бул. „Мадрид“ пред районна администрация „Оборище“.

От 12 януари работи универсален телефонен номер 0700 11 750, на който се приемат заявки за предаване на опасни отпадъци от домовете и в съответните пунктове по график.

Основните групи отпадъци от домакинствата, които ще се събират по тези начини са: живак и живаксъдържащи уреди като термометри, живачни прекъсвачи и др., лаково-бояджийски материали, домакински препарати и химикали (в това число препарати за борба с вредители), мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност) и други отпадъци, чиито състав и свойства създават риск за човешкото здраве и околната среда.

#София #опасни отпадъци #Столична община #Йорданка Фандъкова #кмет #живак #химикали #лекарства #здраве

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"