„Кодак” спира да произвежда фотоапарати и камери

„Кодак” спира да произвежда фотоапарати и камери
Компанията, която е пионер в областта на фотографията, обяви фалит на 19 януари, за да успее да се преструктурира, без да се налага да отговаря на исканията на кредиторите си. Снимка: dw/sbj-bg.eu
A A+ A++ A

Американската компания „Ийстман Кодак“, която обяви фалит, съобщи, че до 30 юни спира производството на цифрови фотоапарати, джобни видеокамери и цифрови рамки за снимки, за да се съсредоточи върху продажбата на патенти и принтери.

Компанията, която е пионер в областта на фотографията, обяви фалит на 19 януари, за да успее да се преструктурира, без да се налага да отговаря на исканията на кредиторите си.

„Кодак“, която съществува от 131 години, стана жертва на изоставането си в областта на цифровите технологии, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

Компанията увери, че макар да се оттегля от производството на фотоапарати и видеокамери, тя запазва силна позиция на пазара.

„Благодарение на технологията „Кодак“, потребителите могат лесно да създават многобройни фотопродукти, където и да се намират и във всеки един момент“, посочват от компанията.

„Те могат да създават тиражи и фотокниги, поздравителни картички и персонализирани календари. Тези артикули могат да бъдат създадени с качествените продукти на „Кодак“ в магазина, у дома или да бъдат поръчани за доставка вкъщи“, казват още от там.

#Кодак #камери #рамки #фалит #снимки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"