Щедро семейство стана „Добрият самарянин на годината“

Щедро семейство стана „Добрият самарянин на годината“
Всички номинирани за добротворство получиха специален плакет. Снимка: samaritans.bg
A A+ A++ A

Щедро семейство заслужи традиционната годишна награда „Добрият самарянин“, учредена преди 3 години от старозагорското сдружение „Самаряни“.

Преди няколко години леля Мария, която много пъти е помагала на сираците от социалния дом в Хасково, среща уплашеното момче. Румен току-що е навършил пълнолетие и е освободен от детския дом. Кандидатства в Тракийския университет в Стара Загора, но нито има някакви средства да учи, нито къде да се подслони.

Мария и съпругът и Стойчо, техният син Николай и снахата Аничка, които живеят в Града на липите, подават ръка на отчаяния сирак. За да не се чувства унизен и потиснат, че получава даром парите и подкрепата, предлагат на Румен да помага от време на време в кухнята на малкото кафене на Стоеви в Стара Загора. Така самотното момче, окрилено от помощта на своите благодетели, завършва висшето си образование и вече работи.

Голямата награда на общността „Добрият самарянин“, определена чрез гласуване във Фейсбук, бе присъдена на старозагорката д-р Соня Вътева, изправила на крака сина си Григор след тежка травма от лавина в планината. Всички номинирани за добротворство през годината, общо 15, получиха специален плакет.

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"