Бразилски полицаи на стачка преди карнавала

Бразилски полицаи на стачка преди карнавала
Тази година традиционният бразилски карнавал в Рио де Жанейро може да бъде помрачен от стачката на служителите на реда. Снимка: romanticholidays.net
A A+ A++ A

Полицаите от Рио де Жанейро се присъединиха снощи към стачката на своите колеги от гр. Салвадор де Баия с искане за по-високи заплати.

Служителите на реда предупредиха населението да не излиза по улиците - и това само седмица преди карнавала, който събира милиони хора в двата града, предаде АФП.

Лидерите на синдикатите на полицията и противопожарните служби в Рио решиха да обявят стачка, след като отхвърлиха предложението на депутатите от щатския парламент за постепенно увеличаване на заплатите до 39%.

„Утре по улиците няма да има нито гражданска, нито военна полиция, ние оставаме в казармите и ще излезем само когато има опасност за човешки живот“, заяви пред АФП огнеборецът Лаерсио Соарес.

Полицаят Тиаго Родригес дос Рейс даде да се разбере, че може да избухне вълна от насилие, и призова населението да не излиза от домовете си, да не изпраща децата на училище, а магазините да останат затворени.

Друг пожарникар посочи, че сега сигурността остава в ръцете на Националната гвардия и армията.

#Рио де Жанейро #карнавал #полицаи #полиция #Тиаго Родригес дос Рейс #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »