Изтича срокът за плащане на данъка с отстъпка

Изтича срокът за плащане на данъка с отстъпка
Отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2011 г. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Днес изтича срокът, в който физическите лица могат да платят дължимия данък за довнасяне по годишната си декларация с отстъпка от 5%, припомнят от Националната агенция за приходите (НАП).

Отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2011 г.

Най-често задължение да внасят авансово подоходен данък имат наемодателите, които по закон са длъжни да правят тримесечни вноски, допълват от НАП.

От тази година плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на данъчните на следващия работен ден.

Освен по интернет плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път.

В повечето офиси на агенцията са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите.

За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на агенцията не се събират такси.

Данъчната кампания приключва на 2 май. Ако не сме успели да използваме отстъпката от 5% до края на днешния ден, тя остава валидна до края на кампанията, но ако декларацията и сумата за довнасяне бъдат внесени по електронен път.

От приходната агенция припомнят, че от тази година важи правилото за закръгляне до лев в полза на данъкоплатеца. Ако сумата за довнасяне е 100,03 лева, дължими на данъчните са 100 лева.

#Националната агенция за приходите #НАП #данък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"