Арестуваха 30 роднини на боса на Коза Ностра

Арестуваха 30 роднини на боса на Коза Ностра
Снимка: brato.bg
A A+ A++ A

Най-малко 30 души от най-близкото обкръжение на боса на сицилианската мафия Коза Ностра - Матео Месина Денаро, между които и неговата сестра, бяха арестувани в петък сутринта в град Трапани, Сицилия, предаде Би Би Си.

Месина е най-издирваният мафиот в Италия, но вече 20 години успява да се изплъзне от ръцете на закона. Денаро оглави сицилианската мафия след ареста на Бернардо Провенцано през 2006 г.

При съвместната операция на полицията, финансовата гвардия и Отдела за борба с мафията са задържани сестрата, племенникът и двама братовчеди на боса на Коза Ностра, както и още 26 други членове на мафията. Срещу тях са повдигнати обвинения в мафиотска дейност, корупция, пране на пари.

Въпреки непрекъснатите арести организираната престъпност продължава да бъде първостепенна сила не само в криминалния свят, но и в икономиката на Италия. Смята се, че годишните й приходи са около 90 млрд. евро и оставят далеч зад себе си всички легални бизнес формирования на Апенините.

Изнудвачеството носи 30 млрд. евро, следвано от нелегалната търговия - 13 млрд., и рекета - 10 млрд. Сицилианската мафия остава най-силна, но не бива да се подценяват и Камората в Неапол, Ндрангетата в Калабрия и Сакра Корона Унита в Пулия.

#Коза Ностра #Италия #мафия #Отдела за борба с мафията #Отдела за борба с мафията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"