Синхуа: Западът да не се меси в Украйна

Синхуа: Западът да не се меси в Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Западните сили трябва да спрат да се месят в работите на Украйна и да манипулират мненията на хората за търговското споразумение с Европейския съюз, пише в коментарна статия на китайската агенция Синхуа, цитирана от БГНЕС.

Коментарът идва дни след визитата в Китай на украинския президент Виктор Янукович и критикува западните лидери, че изразяват подкрепа за хилядите демонстранти, които протестират на площад „Независимост“ в Киев от три седмици. Западът трябва да не се меси във вътрешните работи на суверенна нация. Показването на подкрепа за антиправителствените демонстранти е сериозен удар за украинската демокрация, да не споменаваме, че може да усложни регионалните въпроси, пише в статията.

Коментарът също така обвинява Запада, че подклажда конфронтацията и вълненията в региона, като тласка Украйна към Европейския съюз с директно предизвикателство за Москва. Западната намеса осуети независимия диалог между правителството и опозицията, засявайки семената на бъдещо социално и политическо разделение в нацията, се посочва още в статията.

 

#Китай #Украйна #Киев #Виктор Янукович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници