Оранжев код в Северна България

Оранжев код в Северна България
Оранжевият код за опасно време с метеорологични явления с голяма интензивност, при които са възможни щети и жертви, е обявен в Северна България. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Код „Оранжево“ ще действа в 12 области на Северна България за днешния ден, а в останалата част от страната ще е в сила код „Жълто“, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Оранжевият код за опасно време с метеорологични явления с голяма интензивност, при които са възможни щети и жертви, е обявен в Северна България.

Той ще е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен.

В населените места от тези области гражданите трябва да са внимателни, в течение на очакваните метеорологични условия, по възможност да избягват рисковете и да следват съветите на властите.

В останалата част от страната в действие ще е код „Жълто“ за потенциално опасно време с обичайни метеорологични явления, но все пак гражданите трябва да бъдат внимателни и по възможност да избягват рисковете.

Жълтият код ще е в сила за областите: Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, както и за София-област и София-град, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Пловдив и Пазарджик.

#код „оранжево“ #Код „Жълто“ #Северна България #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #БАН #Видин #Монтана #Враца #Плевен #Ловеч #Габрово #Велико Търново #Русе #Търговище #Разград #Силистра #Шумен #Добрич #Варна #Бургас #Хасково #Кърджали #Смолян #Благоевград #Кюстендил #Перник #София-област #София-град #Сливен #Стара Загора #Ямбол #Пловдив #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти