Кличко ще преговаря с Янукович

Кличко ще преговаря с Янукович
19 участници в протеста на привържениците на евроинтеграцията в Киев са се обърнали за медицинска помощ. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на украинската опозиционна партия УДАР Виталий Кличко, който ще се кандидатира за президент на страната на следващите избори, ще участва на разговорите с президента Виктор Янукович, предаде Ройтерс.

В началото на седмицата Кличко заяви, че ма да преговаря с Янукович, след като демонстранти бяха атакувани от полицаи за борба с безредиците по време на протест.

В петък Янукович ще разговаря с бившия държавен глава Леонид Кравчук, ръководители на парламентарни фракции и църковни лидери. Говорител на Кравчук обяснил, че опозиционни лидери също са били поканени на "кръглата маса", но не е ясно дали ще присъстват.

19 участници в протеста на привържениците на евроинтеграцията в Киев са потърсили медицинска помощ, от тях 11 са хоспитализирани.

От киевската градска администрация посочиха, че сред причините са контузни рани по главата, бронхит, кръвотечение от носа, изостряне на хронични заболявания.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров ще пристигне в Брюксел на 16 декември, за да обсъди с ръководството на ЕС ситуацията в Украйна.

#Украйна #ЕС #Сергей Лавров #протест #Киев #Янукович #Кличко #Виталий Кличко #удар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници