Владо Стоянов в идеалния отбор на груповата фаза на Лига Европа

Владо Стоянов в идеалния отбор на груповата фаза на Лига Европа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Владислав Стоянов бе избран за вратар на идеалния отбор на груповата фаза на Лига Европа, съобщи официалният сайт на УЕФА www.uefa.com.

Ето какво пише за него: „Владислав Стоянов се завърна в родината си през 2013, след като впечатли с изявите си в Шериф (Тираспол). Той помогна на Лудогорец да спечели титлата от първенството в България през май. След това спаси дузпа във втория предварителен кръг на Шампионска лига срещу Слован (Братислава), запазвайки четири чисти мрежи в 5 мача от група „В" на Лига Европа".Стоянов пребори конкуренцията на вратари като Уго Лорис и Брад Фридъл (Тотнъм), Федерико Маркети (Лацио), Висенте Гуайта (Валенсия), Нето (Фиорентина), Бето (Севиля). Постижението на национала е наистина невероятно, тъй като той е първият български футболист, попаднал в идеален отбор на евротурнирите заради изявите си с екипа на роден отбор.

Ето цялата статистика от изявите му:

Той е бил титуляр във всеки един от петте мача на Лудогорец в Лига Европа, в които е допуснал един-единствен гол. Негов автор е Алексий Гай при гостуването на Черноморец (Одеса) в София. В останалите 4 срещи той се е отчел със сухи мрежи. А във всеки двубой стражът е правил по няколко решителни спасявания. В Айндховен - цели 6, срещу Динамо (Загреб) - 3, срещу Черноморец в Одеса - 4, срещу украинците в София - 2, и срещу ПСВ на „Васил Левски" - 3. За най-добър вратар в турнира за миналия сезон пък е бил обявен стражът на Тотнъм Уго Лорис. Това означава, че Стоянов се явява наследник на капитана на френския национален отбор.

#Владислав Стоянов #Лига Европа #УЕФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници