Президентът Плевнелиев за читателите на Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency)

A A+ A++ A

На 9 февруари 2012 г. екипът на Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency) връчи на президента на България Росен Плевнелиев отличието за „Личност в Новините“ 2011 в категория „Политика“, което му бе присъдено от вас, читателите на Novinite.bg, чрез пряко онлайн гласуване през декевмри 2011 г. и януари 2012 г.

Ето какво заяви президентът Плевнелиев при получаване на отличието:

(За наградата и българските читатели на Novinite.bg)

„За мен е чест. Знаете, че вратите на президентската институция с новия президент са широко отворени за медиите. Търсим максималната публичност и равнопоставеност на всички от гледна точка на информация за това какво прави президентството.

За нас Вие сте символ на 21 в. с по-различния подход – информацията, която е навсякъде, достига до всички. Четири и половина милиона българи са в интернет, два и половина милиона българи са във „Фейсбук“. Аз също имам таблет още от три и половина години и всеки ден, независимо дали в кабинета, дали в колата на моя таблет една от иконките е Novinite.com или .bg.

Светът много бързо се променя, хората имат нужда от адекватна и бърза информация в точната минута. Българите са изключително будни, българите са хора с мнение, които много добре комуникират и знаят какво искат, и аз Ви благодаря – защото благодарение на Вашите медии това е факт.

Имаме активно гражданско общество, имаме млади хора, които търсят информация, имат мнение, борят се за каузи и позиции, това също е и Ваша заслуга, така че от все сърце – благодаря Ви и продължавайте здраво напред.“

(За чуждестранните читатели на Novinite.com (Sofia News Agency))

„Всички чужденци, които са имали пряк достъп до България, са започвали да обичат и да се интегрират с нас, българите. Много сме симпатични като хора, много сме гостоприемни. Искам да сме по-ефективни, по-богати, по-добре организирани. За целта, разбира се, разчитам много и на медиите.

България се развива, ние с всяка следваща година се доказваме като един достоен член на ЕС и като една държава, която в региона на Югоизточна Европа наистина предоставя качество на живот и добра бизнес среда.

Може и по-добре и това е и моята задача. Аз съм тук, за да работя денонощно, така че България да стане една по-уютна държава, едно по-добро място за правене на бизнес и да привличаме колкото се може повече туристи и чужденци да открият потенциала на тази прекрасна страна и нейните добри хора.“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Цитат на деня
Последно от Цитат на деня

Всички новини от Цитат на деня »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"