Д-р Борисов от "Пирогов": Отстраняват ме защото преча на порочни практики

Д-р Борисов от "Пирогов": Отстраняват ме защото преча на порочни практики
Снимка: m.econ.bg
A A+ A++ A

Началникът на Отделението по анестезиология и реанимация в болница „Пирогов“ д-р Цветан Борисов, заради когото уролози от лечебното заведение протестираха по-рано през седмицата, излезе с отворено писмо във с отстраняването му в сряда.

Според него, всяко едно твърдение, изнесено в общественото пространство, че е груб и арогантен, побойник и диктатор, е причина за ескалиране на напрежението в „Пирогов“ и клевета с цел той да бъде отстранен от болницата, защото пречи за утвърждаване на създалата се порочна практика от някои негови колеги уролози.

„В качеството ми на потърпевш от медийните публикации през последните дни, относно ескалиране на напрежението в болница “Пирогов”, по повод вътрешни противоречия, правя настоящото изявление, с което изразявам сериозното си безпокойство от начина, по който се уронва моят авторитет чрез представянето ми в публичното пространство с обидни квалификации, тиражирани многократно“, започва в д-р Борисов в писмото си.

„Чрез различни телевизионни предавания и печатни издания се манипулира общественото мнение, като се внушава, че съм “ябълката на раздора”, причината за нарушената комуникация и лошия микроклимат в Клиниката по урология и съм виновен за това, лекарите да отказват да работят“, пише той.

Д-р Борисов посочва в писмото си, че формирането на обективно мнение може да бъде резултат само и единствено от доказани факти, а не от свободно интерпретирани и целенасочени клевети.

„Това писмо е израз на безпокойство ми от обстоятелството, че една лъжа, в случая касаеща моята личност, повторена сто пъти, започва да се възприема като истина, поради което пледирам, обективната истината за конфликта, да излезе наяве. А този вътрешен конфликт, какъвто вероятно съществува и в други болници, отдавна можеше да бъде разрешен. За целта единствено бе необходимо да се изисква и контролира спазването на нормативните разпореждания и утвърдените вътрешноболнични правила“, коментира лекарят.

„Като пряк началник на операционните и реанимациите в урологичната клиника ръководя работата на анестезиолозите в 7 операционни зали и 3 допълнителни. Отделно от това, поради липсата на анестезиолози, със заповед на директора работим и в УНГ отделението. След извършването на конкретната работа от ръководения от мен екип колегите ми задават въпроса защо, след като са работили, в края на месеца не получават никакви начисления за избор на екип, в който са участвали“, твърди д-р Цветан Борисов.

„Началниците на клиниките сме разработили схема, по която всеки - от санитар до главен оператор, получава определен процент от сумата. Винаги на сутрешните рапорти, провеждани в болницата, съм настоявал да се обявява коя операция ще бъде извършвана от избран екип с цел равномерното разпределяне на работата между анестезиолозите“, обяснява той.

„От медийните публикации стана ясно, че същите тези колеги, които категорично се противопоставят на предприемането на общи мерки за синхронизиране на действията между лекари-уролози и лекари-анестезиолози, което би улеснило съвместната ни работа и би я освободило от излишно напрежение - именно те, чрез организираната клеветническа кампания, не без медийната усложливост, се погрижиха през последните дни, да ме злепоставят като човек и професионалист. Този факт ще тегне над мен дълго време, поради начина, по който се поднася в публичното пространство“, отбелязва д-р Борисов.

#д-р Цветан Борисов #"Пирогов" #протест #Уролози

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"