След „Кричим“ искат от царя и „Бистрица“

След „Кричим“ искат от царя и „Бистрица“
„Царска Бистрица“ може да бъде върнат на държавата. Снимка: ludetini2.blogspot.com
A A+ A++ A

След като държавата окончателно спечели царския дворец „Кричим“, тя предприе атака и по друго дело за знаков имот, който в момента е собственост на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, сестра му Мария Луиза Хробок и други наследници – „Царска Бистрица“ в курорта Боровец, пише вестник „Сега“.

Адвокатите на държавата в сряда предявиха иск за 875 хил. лв. – приходи от сеч на дървен материал, от входни такси и от наема на всички имоти заедно с лихвите до завеждането на делото през 2011 г. Парите могат да бъдат присъдени, ако имотът бъде признат за държавен. Адвокатите на Сакскобургготски и сестра му пък искат, ако съдът им отнеме двореца, да получат от държавата 200 000 лв. за подобренията и инвестициите, които са правили в „Бистрица“.

Държавата заведе дело за „Царска Бистрица“ и за дворците „Ситняково“ и „Врана“ през пролетта на 2011 г., след като Сакскобургготски изгуби на две инстанции битката за двореца „Кричим“. „Бистрица“, „Ситняково“ и „Врана“ бяха възстановени на царските наследници с актове на кметове и областни управители.

#Царска Бистрица #Врана #Кричим #Симеон Сакскобургготски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"