Принципните не напускат парламентарни групи, а Народното събрание

Принципните не напускат парламентарни групи, а Народното събрание
A A+ A++ A

След Георги Марков, Светлин Танчев, който е втори мандат депутат от ГЕРБ, напуска парламентарната група и става независим. Танчев беше председател на комисията по европейските въпроси по време на миналия си мандат, но след скандал със законовата поправка, либерализираща рекламата на наркотици, беше отстранен от всички партийни и публични постове.

Танчев не е съгласен вече с политиката на ГЕРБ, а Марков го дразнели „дружинните ръководители“ вътре в партията. Ами те бяха същите и докато партията беше на власт.

Хубаво е, че отцепилите се депутати използват демократичното си право да си тръгнат, когато моралът на формацията не съвпада с техния личен, но защо напускат партията, а не парламента?

 

Предизборните кампании на двамата са платени с парите на ГЕРБ, избирателите са гласували за тях заради партийна платформа, те не са били мажоритарни кандидати. Йоана Кирова напусна преди месеци парламентарната група, но си тръгна и от парламента.

 

Оставайки депутати, заявките им, че ще станат „независими“, удрят на кухо. Появяват се грозни съмнения в партийно номадство и други интереси. Щяха да заслужават уважение и да са наистина независими, ако си бяха тръгнали, когато ГЕРБ управляваше.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"