Плевнелиев: Законът за разузнаването трябва да е готов до края на 2012

Плевнелиев: Законът за разузнаването трябва да е готов до края на 2012
„До края на тази година трябва да бъде готов Устройственият закон за Националната разузнавателна служба“, каза Плевнелиев. Снимка: БГНЕСС
A A+ A++ A

Националната разузнавателна служба се нуждае от работещ закон и ясни правила, за да работи спокойно, а този закон - Устройственият закон за Националната разузнавателна служба, трябва да бъде готов до края на 2012 г., обясни президентът Росен Плевнелиев.

„До края на тази година трябва да бъде готов Устройственият закон за Националната разузнавателна служба“, каза президентът Росен Плевнелиев на среща с ръководството и служителите на националната служба, съобщиха от прессекретариата на президента.

„Има нужда от работещ закон и ясни правила, за да може НРС да осъществява дейността си спокойно, и с общи усилия на президентската администрация и отговорните институции това може да се случи през тази година“, подчерта държавният глава. Президентът заяви пълното си доверие, разбиране и подкрепа за работата на службата.

„Институциите имат нужда от превантивна, коректна и адекватна информация и с ясните правила, които ще бъдат изработени, НРС ще има перспектива“, каза Росен Плевнелиев.
Той гарантира, че на службата ще бъдат осигурени необходимите условия за работа и за кариерно развитие на служителите.

Във взаимодействието си с Националната разузнавателна служба президентът ще разчита на доверието и директната комуникация.

„Дейността на НРС и оценките за нея не са видими, но службата се ползва със силен респект и авторитет, защото не обслужва политически партии и лидери и работи за националните интереси“, подчерта още държавният глава.

Според него държавата и отговорните за вземането на решенията трябва да имат ясен план за работата на службите, за да може те да работят ефективно и да бъдат полезни.
„Икономиката, просперитетът и сигурността на гражданите зависят от вас“, обърна се президентът към служителите и ръководството на НРС.

Временно изпълняващият длъжността директор на НРС ген. Драгомир Димитров определи посещението на президента като „израз на доверие и приоритетното място на службата за гарантиране на сигурността на страната“.

Той увери президента Плевнелиев, че НРС ще оправдае високите очаквания към нейната работа.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Президент на България #държавен глава #Национална разузнавателна служба #НРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"