Йовчев: СДВР била подизпълнител на частна охранителна фирма

Йовчев: СДВР била подизпълнител на частна охранителна фирма
За всяка реакция на сигнал МВР получава по 15 лв., а поддръжката на един патрул - четири смени с възможност за почивка, гориво, ремонт на автомобила, струва по 6000 лв., обясни Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичната дирекция на вътрешните работи била подизпълнител на частна охранителна фирма по договор за 10 години с клауза за автоматично удължаване с още 10 години, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев пред Би Ти Ви.

„За всяка реакция на сигнал МВР получава по 15 лв., а поддръжката на един патрул - четири смени с възможност за почивка, гориво, ремонт на автомобила, струва по 6000 лв.“, обясни Йовчев.

Вътрешният министър не пожела да посочи кой е подписал договора с аргумента, че „този, който го е сключил, може някой да му е наредил да го сключи“. Йовчев поясни, че договорът вече е прекратен.

Той даде пример за мотивите си да предприеме закриването на СОД.

„Яростната съпротива ме накара да се разровя и стигнах до това. Проверяваме всички договори“, посочи още той.

На въпрос за обвиненията в полицейщина при действията на силите на реда спрямо протестиращите министърът призова да се проверят практиките на полицейските служби в Испания, Италия, Франция и Брюксел.

„Действията на българската полиция са изключително толерантни“, каза той.

#Цветлин Йовчев #Йовчев #Столичната дирекция на вътрешните работи #МВР #протест #СОД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »