Николай Дойнов: Украинците не прощават на властта

Николай Дойнов: Украинците не прощават на властта
Дойнов разказа, че на протестите в последните дни в украинската столица е имало хора от цялата страна.
A A+ A++ A

Хората в Украйна не могат да простят основно това, че никой не им обяснява какво се върши за тяхна сметка. Преговорите между президентите Янукович и Путин се водят на четири очи. Дори високопоставени дипломати и политици не знаят какво става, а това засяга десетки милиони хора. Затова те са по площадите, коментира Николай Дойнов, който бе специален пратеник на Нова телевизия в Киев.

Дойнов разказа, че на протестите в последните дни в украинската столица е имало хора от цялата страна.

„Имаше стотици хиляди хора. Но все пак това е един площад и дори да приемем, че е имало 1 млн. протестиращи, Украйна е 45 млн. Далеч не всички застават зад опозицията“, отбеляза Дойнов.

Според него мнозинството от украинците подкрепят прозападната ориентация на страната, но много хора казват: „Едното не може да е за сметка на другото. Не можем да се откажем от Русия, ей така. Това е страна, с която сме имали и имаме много сериозни взаимоотношения, имаме гарантиран пазар на суровини, на неща, които можем да изнасяме“.

„Несъмнено хората, които застават зад гърба на Янукович, ще продължат да го подкрепят, смята журналистът. Те казват – само преди 4 години той беше избран с един сериозен процент, беше харесван президент“, коментира журналистът.

Дойнов каза също, че палатковият лагер и барикадите в центъра на Киев ще изчезнат, защото има решение на съда да се вдигне блокадата на тези институции, което опозицията не изпълни.

#Николай Дойнов #Дойнов #Киев #Украйна #Янукович #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"