Одобриха новото правителство на Румъния

Одобриха новото правителство на Румъния
43-годишният Унгуряну е бивш началник на румънското външно разузнаване и беше номиниран за премиер от президента Траян Бъсеску. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Румънският парламент одобри кабинета на премиера Михай Унгуряну, който зае мястото на подалия оставка в резултат на протестите Емил Бок.

Новият премиер обеща да работи за влизане на Румъния в еврозоната през 2015 г., както и да се бори с корупцията, предаде „Ройтерс“, цитирана от БНР.

237 депутати са гласували в полза на коалиционния кабинет, а двама членове на парламента са били против. Левият опозиционен Социално-либерален съюз бойкотира гласуването.

43-годишният Унгуряну е бивш началник на румънското външно разузнаване и беше номиниран за премиер от президента Траян Бъсеску.

Той наследи коалиция от управляващата центристка Демократическа либерална партия и по-малки партийни групи, които заедно имат малко, но действащо мнозинство.

Бившият министър-председател Емил Бок подаде оставка по-рано през седмицата заради продължителните протести срещу намаляването на заплатите и увеличаването на данъците. Те бяха предприети съгласно споразумение с Международния валутен фонд.

#президент на Румъния #Траян Бъсеску #протести #Румъния #правителство #Кабинет #премиер на Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"