Сериозен ръст на поръчките по пощата, телефона и интернет

Сериозен ръст на поръчките по пощата, телефона и интернет
Снимка: www.napazara.com
A A+ A++ A

През октомври 2013 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 6.9% спрямо същия месец на предходната година, показват изчисленията на Националния статистически институт.

Оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 21.6%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.0%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 2.7%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - по 1.7%, и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.3%. Намаление е регистрирано в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.3%, и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.9%.

По-значителен ръст се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 26.6%, в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 25.0%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 10.7%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 9.8%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 9.2%, и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 8.8%.

#Националния статистически институт #търговия #поръчки #оборот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »