Румен Петков: БСП не изпълнява най-важното си обещание – АЕЦ „Белене“

Румен Петков: БСП не изпълнява най-важното си обещание – АЕЦ „Белене“
Когато заобикаляме така „Белене“, това ще ни бъде напомнено в една изборна ситуация, каквито са европейските избори, коментира още Румен Петков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В БСП не стават нужните неща. Първо, не изпълняваме предизборните си ангажименти, включително ключовото, възловото, най-важното - АЕЦ „Белене“, заяви пред Нова телевизия бившият народен представител от БСП Румен Петков.

„В двата проекта - „Козлодуй“ и „Белене“, няма антагонизъм“, отбеляза Петков и добави: „Белене“ го загърбваме като партия“.

Според него интересът на САЩ е очевиден - да монтират в България свой реактор.

„Очевиден е и интересът на руснаците. Защо не формулираме нашия интерес?“, попита бившият вътрешен министър, според когото в момента не са ясни цената, условията, ангажиментът на българския данъкоплатец към предлагания проект за нов блок в „Козлодуй“.

Петков коментира, че в стратегията за развитие на българската енергетика много ясно е разписано, че имаме ангажимента да въведем в експлоатация 2000 мегавата нови ядрени мощности.

„Когато заобикаляме така „Белене“, това ще ни бъде напомнено в една изборна ситуация, каквито са европейските избори“, коментира още Румен Петков.

#Румен Петков #Петков #Белене #Козлодуй #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"