Windows Phone Marketplace ще е достъпeн в България към юни

Windows Phone Marketplace ще е достъпeн в България към юни
A A+ A++ A

От Microsoft и Nokia все още се въздържат да споделят кога българските потребители ще получат официален достъп до телефони с Windows Phone и локализирана версия на магазина за приложения Marketplace. В момента за да се изтеглят приложения трябва да изберете друга държава при регистрация в Zune, а освен това има неудобства и при закупуването на софтуер. Това положение ще се промени до средата на годината, тъй като от източник научихме, че България вече е включена в плановете за разширяване на обхвата на услугата. И макар, че няма конкретни дати кога ще стане това, предположенията на източника са, че това ще стане до юни. Вероятно тогава ще видим и първите телефони с WP на Nokia в България.

Най-вероятно поддръжката на български ще бъде добавена с идването на ъпдейта Tango, който освен, че ще позволи създаването на бюджетни смартфони, като добави нов набор от хардуерни изисквания за устройствата с с WP, ще включи поддръжката на допълнителни езици. Не е изключено представянето на тази версия да се състои на мобилния конгрес в края на месеца.

В момента авторите на приложения от България не могат да публикуват директно софтуер в магазина, а трябва да използват услугите на фирми посредници. Разработчиците трябва да заплатят някаква такса на посредника, а освен това приложенията се появяват в Marketplace под името на фирмата. След това истинския автор може да напише като коментар, че той е създател на даденото приложение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"