Над 30% от медицинските услуги плащаме сами

Над 30% от медицинските услуги плащаме сами
Над 30% от здравните услуги плащаме сами.
A A+ A++ A

Над 30% от всички дейности в здравеопазването не се покриват нито от касата, нито от министерството. С бюджет от 2,8 млрд. лева и догодина НЗОК няма да може да включи нови диагнози, които да покрива напълно, да плаща за модерните безкръвни операции и животоспасяващи медицински изделия.

От тези пари 988 млн. лева ще отидат за лечение в болница, почти 700 млн. лева – за лекарства, 110 млн. лева – за дентална помощ, 71,5 млн. лева за изследвания и 367 млн. лева за прегледи при джипи и специалист.

След като преди дни ръководството на БЛС обяви, че се оттегля от преговорите по Новия рамков договор за 2014 г., се очертава цените на всички дейности да останат същите като през 2013 г. Докторите са склонни на компромис, но само ако касата приеме техните условия – повече пари за болниците, по-малко средства за скъпоструващи лекарства, увеличение с 10% на педиатричните, пулмологичните и онкологичните пътеки, както и тези за раждане.

Това заяви за в. „Преса“ председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов. Според него над 30% от всички дейности в здравеопазването не се покриват нито от касата, нито от Министерството на здравеопазването и пациентите са принудени сами да плащат за тях.

#БЛС #Цветан Райчинов #НЗОК #здравеопазване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници