Партиите от Реформаторския блок да попитат симпатизантите си

Партиите от Реформаторския блок да попитат симпатизантите си
A A+ A++ A

През почивните дни се състоя първата среща на областните председатели на партиите от Реформаторския блок. Те се споразумяха до края на годината да приключат преговорите за подписване на споразумение за политически съюз, за да може през 2014 г. да се посветят изцяло на представянето си на изборите за Европарламент и евентуално на предсрочните парламентарни избори.

Преди да подпишат каквото и да е споразумение, не е ли редно и почтено спрямо симпатизантите да се допитат до тях дали са съгласни с подобно сътрудничество? Партиите от формация, която претендира, че е способна да реформира държавата, са длъжни да обяснят на поддръжниците си какви реформи очакват от политици в блока, обиколили по две-три партии, за да са във властта. Същото се отнася и за лица, които ясно са показали, че са неизбираеми.

„Най-голямата опасност пред Реформаторския блок е да създадем за пореден път една коалиция на оцеляването, съшита с бели конци, и тя да е въплъщение на всичко това, срещу което се борим – неискреността“, коментира председателят на „Синьо единство“ Христо Панчугов.

Най-голямата опасност за партиите в блока, които наистина имат воля за реформи, не е създаването на поредната коалиция на оцеляването, а политическото самоубийство заради абсолютната липса на мисъл за онзи, които биха гласували за тях.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"