Бинев: Бойко е продукт на системата

Бинев: Бойко е продукт на системата
Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Евродепутатът и участник в новото Гражданско движение за реална демокрация (ГОРД) Слави Бинев определи премиера Бойко Борисов като „продукт на системата“.

„Бойко Борисов е просто продукт на системата. Цялата политическа система, от която нашето поколение бе излъгано“, заяви пред агенция КРОСС евродепутатът Слави Бинев по повод учредяването на ГОРД, в което той участва.

На въпрос дали ГОРД ще бъде опозиция на ГЕРБ Слави Бинев отговори, че то ще е опозиция на цялата политическа класа.

„Винаги са искали да ме пришиват като най-главния опонент на Борисов, може би поради това, че имам константно лошо отношение към него, но трябва да кажа, че той е просто продукт на системата“, каза Бинев.

„Цялата система, от която нашето поколение бе излъгано. Затова, ако трябва да направим нещо, то трябва да бъде за нашите деца. Нашето поколение беше излъгано за това, че е възможно да има някаква опозиция извън контролираната“, посочи той.

Според евродепутатът сегашната политическа класа е продължение на предишната:

„Аз не правя разлика между Борисов, Станишев и предишните правителства, защото те бяха част от една договорка. Това се вижда в тяхното отношение към предишния строй. Те разиграват една чиста путинизация, обвинявайки се взаимно, че единият е по-лош от другия. Подобно нещо в ЕС не може да мине. И това с вижда от докладите, които пристигат, които са от лоши по-лоши“.

Макар и да не го признава открито, Бинев е инициаторът и вероятно ще бъде нещо като неформален лидер на организацията, която си поставя амбициозната цел за „участие в политическия живот и управлението на страната, основана на промяната на политическата класа“.

За малкото политици в списъка с членовете на ГОРД евродепутатът обясни, че това са хора, които са успели на някакви предишни поприща и не са дошли в политиката да се изхранват.
„Те наистина вярват, че политикът трябва да е узрял, за да може да подобри съдбите на хората, но най-важното е да има доказателства, че първо е успял да се справи със собствената си съдба. А не да е влязъл в политиката, за да оправи съдбата си“, каза Бинев.

Заявката на ГОРД за „промяна на политическата класа“ е цел, която не за пръв път се обявява заедно със създаването на ново гражданско движение.

Примери за това имаме много – НДСВ, което се появи като Национално движение „Симеон Втори“, сдружение ГРЕБ, АБВ на Първанов, 21 на Татяна Дончева и още много.

По този повод евродепутатът коментира, че политическата класа няма как да бъде променена от хората, които са я създали.

„Тя не може да бъде променена от хора, които са я създали точно по този начин и които се опитват да я манипулират. Системата може да бъде променена само от хора, които разбират политиката и живота по съвсем различен начин“, категоричен е Бинев.

#премиер на България #Борисов #Бойко Борисов #ГОРД #евродепутат #Бинев #Слави Бинев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »