Гърция дава Акропола под наем

Гърция дава Акропола под наем
Министерството на културата на Гърция ще отвори някои от най-ценните си археологически обекти, пострадали от дълговата криза на страната, за рекламни фирми и други предприятия.
A A+ A++ A

Акрополът, както и много други гръцки забележителности, ще бъде „даван под наем“ за фотосесии.

Министерството на културата на Гърция ще отвори някои от най-ценните си археологически обекти, пострадали от дълговата криза на страната, за рекламни фирми и други предприятия, съобщават гръцки медии.

Според разпространеното официално съобщение мярката е начин за подпомагане „улесняването“ на достъпа до древногръцките руини, а и да се генерират пари за финансова поддръжка и контролиране на обектите.

Първото място за новата идея е Акрополът. Една търговска фирма може да наеме историческата забележителност за професионални фотографски снимки за около 2000 долара на ден.

От Министерството на културата уверяват, че ще бъдат наложени строги условия на тези, които искат да наемат обектите, но археолозите се опасяват, че проектът може да предизвика непоправими щети на тези безценни забележителности.

Гърция се нуждае от всяко евро, което може да получи. Държавната хазна на страната е опразнена и нацията се бори да избегне историческа неплатежоспособност на дълга през март.

#Гърция #Акропола #забележителности #паметници на културата #дългова криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »