Разделени и свободни, или единни и поробени!?

Разделени и свободни, или единни и поробени!?
A A+ A++ A

По отношение на студентските протести, почти половината българи (47.1%) ги подкрепят, но 57.3% категорично не одобряват окупацията като форма на протест. 38.7% не подкрепят студентските бунтове и едва 28.8% приемат окупирането на университетите като подходяща форма на протест, сочи проучване на “Сова Харис”.

На тази основа някои обвиняват съвремието ни в това, че обществото ни е разделено. Всъщност, няма нищо лошо в това да сме разделени, защото това означава, че има различни мнения. Само в такава, плуралистична среда може да вирее автентична демокрация.

Въпросът не е в това, дали подкрепяме, или не подкрепяме протестите, правителството или президента, въпросът е, дали и до колко имаме правото и възможността да изразяваме собствено мнение.

Разделението на нацията е нормално, всяка нация е разделена, защото нацията не е едноличен организъм, а е сбор от изразени личности.

Почти 84% , настояват протестите да бъдат провеждани в рамките на законово установения ред, което показва, че протестиращите също се придължат към законните форми на протест, въпреки, че големите и запомнящи се революции в историята никога не са ставали по законен начин!

За съжаление или не, големите промени в световната история винаги са били извършвани съвършено незаконно и с голяма доза насилие, в различни измерения!

#демокрация #мнение #нация #личности #незаконно #насилие #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници