Масово българите празнуват Нова година у нас

Масово българите празнуват Нова година у нас
Българите вече рядко пътуват в чужбина за Нова година.
A A+ A++ A

За предстоящите новогодишни празници по-голямата част от българите остават у нас. Една немалка част от тях отдавна са наели къщи за гoсти или семейни хотели в планините, като желаната дестинация си остават планинските ни курорти Банско, Боровец и Пампорово, и спа-центровете ни Хисаря, Сандански, Велинград, Девин и Правец. Тази година има интерес и към Велико Търново и Арбанаси, както и за околностите на Трявна. Това коментира за БТА Антон Пенев, маркетинг-мениджър на туристическа агенция.

За тези, които са решили да пътуват в чужбина - привлекателни дестинации остават нашите съседи - Турция, Гърция и Сърбия. Западната ни съседка през последните две години набира доста голяма скорост и в момента е една от най-предпочитаните дестинации.

Българинът все още не пътува по време на Коледа, защото спазва традицията, че това е семеен празник и предпочита да си е вкъщи с близките си. Бумът е за Нова година, още повече, че тази година се събират повече почивни дни и с 2-3 дни отпуска може да се събере една прилична отпуска, което е допълнителен мотив българинът да потърси възможности да празнува извън дома си.

#Нова година #Коледа #празници #Боровец #Велинград #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"