Бахрейн бе разтърсен от сблъсъци между полиция и протест

Бахрейн бе разтърсен от сблъсъци между полиция и протест
Протестиращите настояват за демократични променти в Бахрейн. Снимка: rt.com
A A+ A++ A

Полицията в Бахрейн влезе в сблъсък с протестиращи, които настояват за демократични реформи, часове преди започването на годишен форум в присъствието на високопоставени чуждестранни делегати, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Бахрейн е разтърсван от февруари 2011 г. от протестно движение, подбуждано от шиити, настояващи за промени в кралството, ръководено от сунитската династия Ал Халифа. На протестите в няколко шиитски села около столицата Манама десетки демонстранти, предимно младежи, хвърляха камъни и коктейли "Молотов" по полицаите и блокираха пътища, като запалиха гуми.

Полицията отвърна със сълзотворен газ и светозвукови гранати, за да ги разпръсне. Няма пострадали хора, казват очевидци.

В село Сар край столицата хиляди души послушаха призива на опозиционната шиитска пария "Ал Уефак" и излязоха да протестират. Те развяваха плакати, за да привлекат вниманието на чуждестранните високопоставени държавни служители, включително британци и американци, които ще вземат участие на годишния форум за регионална сигурност, който започва в събота вечер в Манама.

#Бахрейн #Манама #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"