Американското посолство дава 25 хил. долара на БЧК за бежанците

Американското посолство дава 25 хил. долара на БЧК за бежанците
Американският посланик Марси Рийс е обсъдила с председателя на БЧК Христо Григоров важността да се демонстрира толерантност и уважение към човешките права и достойнството на всички хора. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американският посланик в България Марси Рийс обяви, че Бежанският фонд „Джулия Тафт“ ще предостави парична помощ от 25 хил. щатски долара на Българския Червен кръст, за да подпомогне усилията му в справянето с нарасналия поток от хора, търсещи убежище, съобщават от посолството на САЩ.

Помощта ще покрие разходи за храна, медицинско обслужване и преводачески услуги, които БЧК предоставя на особено уязвими групи бежанци в центровете в София, сред които майки с деца, хора с увреждания, възрастни и многочленни семейства.

При предоставянето на помощта посланик Рийс е обсъдила с председателя на БЧК Христо Григоров важността да се демонстрира толерантност и уважение към човешките права и достойнството на всички хора, предава БГНЕС.

САЩ са най-големият донор за бежанците в глобален мащаб, като само за 2013 г. страната е предоставила на Върховния комисариат за бежанците към ООН над един милиард долара за финансиране на неговите операции по света, включително и в България.

Бежанският фонд „Джулия Тафт“ е малък ресурс, управляван от Бюрото по въпросите на бежанците и миграцията към Държавния департамент, който американските посланици по света могат да използват, за да отговорят на хуманитарните нужди на бежанците.

#ООН #Марси Рийс #бежанци #Христо Григоров #Български червен кръст #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »