Борисов във Фейсбук: Предупредих, че правителството ще обърка и "Южен поток"

Борисов във Фейсбук: Предупредих, че правителството ще обърка и "Южен поток"
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път използва социалната мрежа Фейсбук, за да коментира работата на сегашното правителство.

"Още преди два месеца предупредих, че Орешарски и правителството ще объркат и проекта „Южен поток". Според директора на енергийните пазари към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард, междуправителственото споразумение за „Южен поток", подписано през 2008 г. от Тройната коалиция, нарушава европейското право и ако не бъде предоговорено, ще последват санкции от ЕК.", написа Борисов.

"В позицията на ЕК изрично се споменава България като държавата, която в нарушение на европейското законодателство направи „първа заварка" на 31. 10. 2013 г. и това е направено въпреки изричното предупреждение от ЕК на 18. 10. 2013 г. Тази първа копка, освен на европейското, противоречи и на българското законодателство, най-малкото защото няма избран изпълнител и надзор на обекта. И ако си спомняте, още преди два месеца предупредих, че Орешарски и това правителство ще объркат и този проект и ще го провалят, така както провалиха и „Белене", и всичко, до което са се докоснали. Със своите непрозрачни, лъжливи, манипулативни, популистки изказвания, те само заблуждават. Лъжат не само българските граждани за хиляди работни места по проекта, за милионите печалба, а и руските си партньори, че си изпълняват ангажиментите. Нито веднъж те не подходиха по правилния начин - да подпишат договор, в който да бъдат показани публично всички детайли. Не случайно този проект за няколко месеца се оскъпи с над половин милиард и не случайно Орешарски го беше срам да отиде да го съгласува в Брюксел с ЕК, знаейки всички корупционни помисли, които има около този проект", допълва Борисов.

#„Южен поток" #Бойко Борисов #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници