Бързите кредити са най-търсени преди Коледа

Бързите кредити са най-търсени преди Коледа
Бързите кредити са най-търсени преди празниците. Снимка: economix.bg
A A+ A++ A

Между 100 и 300 лв. са най-често теглените суми от фирмите за бързи кредити преди Коледните и Новогодишните празници. Двама от 10 човека, прибегнели до бързи пари, пък не си правят сметка добре, така че да върнат сумата навреме. Това каза в интервю за Дарик кредитният консултант Тихомир Тошев.

Традиционно ноември и декември са месеците, през които се наблюдава най-силен ръст в тегленето на бърз кредит. Лесният достъп до финасиране, облекчените условия и малко по-занижените критерии за отпускане на кредит, са сред най-честите причини за това, хората да прибягват до бърз заем.

Проучване сред потребителите сочи, че българите се нуждаят от допълнителни малки суми, за да осигурят подаръци за своите близки и роднини по празниците в края на година, а през останалото време за плащане на сметките за комунални услуги, извънредни разходи или просто допълване на семейния бюджет.

Доста често обаче хората теглят кредит и за да погасят стари заеми, независимо че са наясно с високите лихви. Ако изтеглите 100 лв. например, кредитната компания ще очаква от вас след месец да върнете 132-133 лв.

Според данните мъжете са тези, които теглят по-смело бърз заем и се чувстват по-уверени във възможността да го върнат навреме.

#кредити #празници #Тихомир Тошев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници