Минимум 1,10 лв. става билетчето в София

Минимум 1,10 лв. става билетчето в София
От Нова година билетчето за градски транспорт в София поскъпва.
A A+ A++ A

Напролет билетът за пътуване с градски транспорт в София поскъпва. Засега не е ясна новата цена, но увеличението ще е поне с 10 стотинки. Това каза пред в. „24 часа“ зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Промяната няма да засегне картите за пътуване, като е възможно те дори да поевтинеят.

„Целта е да стимулираме пътуването с карти за сметка на билетите“, посочи Христов. Разработват се нови видове превозни документи, които да са атрактивни, както и карта за туристи, която ще дава намаления за посещение в музеи и галерии. Обмисля се зареждането на карти да става и по интернет.

Засега начинът за изчисление на цената на пътуването няма да се променя. Вариантите за разделяне на града на зони, плащане за пропътувано разстояние или за време не са удачни. В пакета от мерки се предвижда повишаване на глобата за пътуване без билет, оптимизиране на линиите на градския транспорт и въвеждане на постоянна контрола във всички крайградски автобуси.

Предложенията за промени в тарифната политика за пътуване с градския транспорт ще са ясни през февруари. Те ще бъдат внесени за обсъждане в СОС заедно с доклад за до 100 млн. лв. заем, който ще изтегли Центърът за градска мобилност, за да покрие стари дългове.

#градски транспорт #София #Любомир Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници