Лондон иска ограничаване на свободното движение в ЕС

Лондон иска ограничаване на свободното движение в ЕС
„Първо, в бъдещите договори за присъединяване трябва да можем да забавим пълния достъп до трудовите пазари на страните членки“, заяви Тереза Мей. Снимка: www.thetimes.co.uk
A A+ A++ A

Британският вътрешен министър Тереза Мей ще поиска промени в правилата за свободно движение на хора в Европейския съюз на срещата между вътрешните министри на държавите – членки на съюза, съобщава британската Би Би Си.

Мей ще говори в Брюксел преди отпадането на ограниченията за движението на българи и румънци.

Според нея свободният достъп до пазарите на труда не трябва да води до масова имиграция, но други страни вече се ангажираха да защитават основните принципи на ЕС.

Британската министърка казва, че проблемите, причинени от свободното движение, трябва да бъдат решавани и правилата трябва да бъдат променени.

Тя пита защо да не се позволи на националните правителства да поставят ограничение на броя на имигрантите от Европа, ако те достигнат определено ниво.

Очаква се Мей да каже на срещата в Брюксел в четвъртък, че „вярва, че е необходима промяна в начина, по който работят правилата за свободно движение“.

„Първо, в бъдещите договори за присъединяване трябва да можем да забавим пълния достъп до трудовите пазари на страните членки, докато сме сигурни, че това няма да доведе до масова имиграция“, твърди Тереза Мей.

„Второ, гледайки напред, трябва да се възползваме от възможността, представена в плана на премиера, за да реформираме ЕС и да се справим с проблемите, причинени от свободното движение. Уместно е националните правителства в ЕС да реформират начина, по който работят правилата за свободно движение“, заяви британската министърка на вътрешните работи.

#Великобритания #Тереза Мей #Европейски съюз #трудови ограничения #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници